O KUĆI

x POSEBNA PONUDA

O kući Sobol

Kada smo se odlučili obnoviti ruševinu stare goranske kuće, željeli smo gradeći i obnavljajući je u staroj goranskoj arhitekturi, upravo ukazati na polako zaboravljenu ljepotu goranske arhitekture i goranskog kulturnog naslijeđa.

Naša je želja da naš dragi gosti uz vrhunsku kvalitetu smještaja, svoj boravak oplemeni i kroz upoznavanje s prirodnim i kulturnim bogatstvima Gorskog Kotara. Upravo i sam podatak da se kuća Sobol nalazi u Čudesnoj dolini leptira, koja broji preko 500 vrsta leptira te da je smještena u blizini rijeke Kupe u Kupskoj dolini, u tzv. državi legendarnog diva Petra Klepca, dovoljno je dobar razlog , da dođete i uživate u tišini, miru , svježem zraku , pjevu ptica i da osjetite, što znači biti dio prirode.

Za sve one željene avanture s prirodom, nudimo raznovrsne programe i izlete.

Sa sobom morate donesti samo dobru volju, da sebe nagradite pravim i istinskim doživljajem.

Obitelj Sobol

19. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku

19. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku

Suncokret ruralnog turima - Srebrna povelja

19. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku

Drugi forum obiteljskog smještaja

Poreč 04.11.2015. Turistička klasa, HTV 4

Kućica iz bajke u srcu Gorskog kotora

Obično su 'iza sedam gora i sedam mora', ali bajka obitelji Sobol puno je bliže, u čudesnoj dolini leptira, u zelenoj Kupskoj dolini. Tišina, mir, svjež zrak, pjev ptica i buđenje u pravoj kućici iz bajke. A još kad je vani snijeg…

Već je pomalo hladno pa Alen loži kamin, kao i svim svojim gostima. Za to vrijeme supruga Silvija je već pripremila, gibanicu i platu domaćih narezaka, kojima dočekuje sve svoje goste. Uz odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju. Pa čak i ona koja se tiču vremena, za takve ima spremnu svježe isprintanu prognozu.
Uvijek su spremni organizirati obilazak brojnih prirodnih i kulturnih atrakcija, ili pak upuštanje u neke od adrenalinskih užitaka poput paraglidinga ili raftinga. To je, kažu, Gorski kotar i njegove prednosti. Zbog toga su prije deset godina, prilično vizionarski, tvrdoglavo odlučili pokušati s turizmom baš ovdje.
I zato je trebalo napraviti nešto autohtono, ruralno, a opet sa svim suvremenim blagodatima. Uz pomoć kredita, ali i vrijednih ruka prijatelja i rodbine, stvorili su pravu kućicu iz bajke. Pazilo se na svaki detalj. I njihove djevojčice, Ema i Lana sudjeluju u svemu, jer nastoje u sve svoje aktivnosti uključiti cijelu obitelj. Obitelj je ta koja promovira 'kućicu iz bajke'.
Kad ih pitate koja je njihova tajna popunjenosti 'zavidnih' šest mjeseci kažu, ne smijete gledati turizam kroz novac i interes, turizam je ljubav i tu ljubav morate pružiti gostima i biti domaćini sa srcem.

Više...

Najbolje od najboljeg

Kuća Sobol predstavljena na platformi ultimativnog vodiča " najbolje od najboljeg " , Hrvatskog izdanja web magazina 24/7 osnivačica Ive Balaban i Mirele Forić - Srne
Kada su se vlasnici 2003. godine odlučili obnoviti ruševinu stare goranske kuće, željeli su gradeći i obnavljajući je u duhu autohtone arhitekture, ukazati na zaboravljenu ljepotu goranskog kulturnog nasljeđa. Stoga će boravak u kući Sobol pružiti originalni osjećaj planinskog okruženja i života u planinama. Kuća je smještena u čudnovatoj dolini leptira - Kupskoj dolini Gorskog kotara, u selu Kočićin, 7 km udaljena od Broda na Kupi i 19 km od Delnica. Sam podatak da se nalazi u čudesnoj dolini leptira koja broji preko 500 vrsta leptira te da je smještena u blizini rijeke Kupe u Kupskoj dolini, u tzv. državi legendarnog diva Petra Klepca, dovoljno je dobar razlog , da dođete i uživate u tišini, miru, svježem zraku, pjevu ptica i da osjetite, što znači biti dio prirode. Savršena varijanta ukoliko se zaista želite odmoriti daleko od svega.

Više...

Mala Ema ulovila veliki marohlin

Dugo sušno razdoblje pred nekoliko je dana prekinuto prvim tek donekle jačim proljetnim kišama, ali je već i to bilo dovoljno za očigledno buđenje prirode, i to naročito u svijetu gljiva. Da bi za ljubitelje ovog slasnog »šumskog mesa« sezona mogla biti dobra, potvrđuju i prvi ubrani primjerci gljiva među kojima je već i prvi pravi mali kapitalac, smrčak, iliti po domaću marohlin, od čak 19 cm. »Uhvaćen« je negdje na području Delnica (pravi gljivari nikad vam neće reći lokaciju), a uz njega se ponosno slikala mala Ema Sobol. (M. K. )

Više...

El Dorado za penjače

Užitak u svježini goranskih šuma Članovi Penjačkog kluba »Delnice« uredili su atraktivnu stijenu u Golubinjaku koji je jedno od najboljih penjališta. Planira se urediti i stijena u Domu sportova Delnice te na zidu nasuprot ulazu u klizalište Marinko KRMPOTIĆ Uređivanjem atraktivne penjačke strme stijene u Park šumi Golubinjak članovi prošle godine osnovanog Penjačkog kluba »Delnice« ovih su dana ukazali na još jedan zanimljiv potencijalni turistički sadržaj. Naime, na toj je lokaciji još 1988. godine, što se malo zna, održano prvenstvo tadašnje države u sportskom penjanju, a nastupili su i penjači iz Austrije i Mađarske. U krugovima ljubitelja ovog sporta vrlo se dobro zna za Golubinjak koji zbog idealnog smještaja i potpune zaklonjenosti od sunca pruža mogućnost penjanja tijekom cijele godine, a pogotovo je zanimljiv za visokih ljetnih temperatura kada, ističe predsjednik PK Delnice Denis Kauzlarić, temperatura ne prelazi 25 stupnjeva Celzija. »Zbog toga se ovdje, iako je riječ o krajnje strmoj i vrlo zahtjevnoj stijeni, puno lakše penjati no, primjerice, u Baški ili na Kamenjaku gdje se temperature ljeti podižu i do 40 stupnjeva Celzija na suncu. Golubinjak je jedno od najboljih penjališta u Hrvatskoj i vjerujem da ga možemo urediti tako da opet počne privlačiti velik broj ljubitelja ovog sporta te da tu iznova budu održavana međunarodna natjecanja.Kroz naše aktivnosti ovog ljeta namjera nam je očistiti stijenu od mahovine te izbušiti rupe za tzv. fikseve kako bi sigurnost za svakog penjača bila što veća. Uređenjem ove stijene želimo učiniti korist i za ovaj sport, ali i za turizam ovoga kraja pa vjerujemo da ćemo na pomoć naići i kod turističkih zajednica ovog područja«, rekao je Kauzlarić, dodavši kako je u planu rada PK-a urediti i na južnoj strani unutrašnjeg zida Doma sportova Delnice veliku penjačku stijenu na kojoj bi se mogla raditi i velika natjecanja

Više...